Ervaringen en aanbevelingen van voetbalreizigers

Voetbalreizen

Een georganiseerde voetbalreis waarbij vrijwel alles inbegrepen zit… Boeken maar! Voetbalreizen zijn ontzettend geliefd, niet alleen vanwege de wedstrijden zelf, maar vooral ook omdat alles voor je wordt geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is je voetbalshirt aantrekken en vol enthousiasme je team aanmoedigen! Laat je meeslepen door de fanatieke, respectvolle sfeer. Zing en juich samen met gelijkgestemde fans van over de hele wereld jullie favoriete team toe! 

Aanbevolen voetbalreizen

Voetbal in Europa is erg populair. Ook niet zo gek dat er veel voetbalreizen georganiseerd worden binnen dit continent. Van Italië tot aan Engeland, en Duitsland tot aan Spanje, voor elk voetbalhart zijn er genoeg wedstrijden te vinden! Support Bayern München, of Borussia Dortmund in Duitsland, of volg ze naar een internationale wedstrijd nog verder Europa in! Meer zin in de zon? Juich voor één van de teams uit de Spaanse La Liga! Support Barcelona, of bekijk een wedstrijd van Real Madrid. Er zijn een aantal voetbalreizen die het meest populair zijn. Veel fans gaan op voetbalreizen naar Liverpool, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Chelsea en Sevilla. Daarmee zijn Engeland en Spanje de meest bezochte landen voor voetbalreizen. Bij de voetbalreizen zit veel inbegrepen, hotel en vervoer bijvoorbeeld. Het is goed om te weten dat de meeste hotels in de buurt zitten van het stadion en andere bezienswaardigheden. Dit maakt dat het wat makkelijker is om bij het stadion te komen!

Maak er een geslaagde reis van

Ondanks dat alles voor je geregeld wordt, kan het verstandig zijn om wel wat onderzoek te doen naar je toekomstige bestemming. Nadat je besloten hebt bij welke voetbalwedstrijd je aanwezig wilt zijn en welke bestemming daarbij hoort, moet je ook weten wat je daarvoor nodig hebt. Welke papieren moet je meenemen, heb je een paspoort nodig en misschien moet je nog valuta wisselen. Houd ook altijd een tweede keus in gedachten. Het kan namelijk zo zijn dat je eerste keuze zo populair is dat hij snel is uitverkocht. Als je een wedstrijd in het buitenland bezoekt is het leuk om de stad te ontdekken. Je zou bijvoorbeeld voor de wedstrijd nog wat sightseeing kunnen doen! Maar vergeet niet op tijd bij het stadion te zijn. Bij topclubs zullen er veel bezoekers zijn. Bereken daarom genoeg tijd tussen sightseeing en de route naar het stadion, en het in de rij staan voor het stadion om niks te missen van de wedstrijd! Je bent op bezoek in een ander land, het kan zijn dat hier een andere cultuur heerst dan dat je gewend bent. Om het zo leuk mogelijk te houden is het belangrijk dat je je respectvol en netjes gedraagt richting de lokale cultuur en supporters van de andere ploeg. Gedraag je op een gepaste manier zodat iedereen een leuke ervaring overhoudt aan het uitje. Geniet van het moment, juich voor de teams en maak er een prachtige herinnering van!