Toepassingen en voordelen van bouwfolie in de bouwsector

bouwfolie

Het gebruik van bouwfolie is zeer populair en gewild bij renovatie- en bouwprojecten. Deze speciale folie is namelijk duurzaam, veelzijdig en zorgt ervoor dat de efficiëntie wordt bevorderd. Een aantal voordelen en toepassingen van bouwfolie uitgelicht.

 

Bouwfolie beschermt tegen weersinvloeden en vocht

Zonder twijfel is een van de belangrijkste toepassingen van bouwfolie dat het bescherming biedt tegen weersinvloeden en vocht. Het folie wordt als een soort van barrière tussen de omgeving en de constructie gebruikt om het binnendringen van vocht, sneeuw en water te voorkomen. Bouwfolie is het belangrijkste tijdens de fase van de bouw. Tijdens de bouwfase zijn namelijk materiaal onbeschermd en zijn kwetsbaar voor schade door bijvoorbeeld vocht. Bouwfolie biedt bescherming.

 

Energie efficiency en optimale isolatie

Je kunt bouwfolie in de bouw gebruiken om de energie efficiency te bevorderen en als isolatiemateriaal gebruiken om het verlies van warmte te beperken. Breng je folie met een reflecterend oppervlak aan achter wanden of onder het dak, dan verbeter je hiermee de thermische prestaties. In de winter blijft de warmte zodoende beter binnen en tijdens de zomer blijft het binnen langer koel. Daardoor wordt de behoefte om te koelen en te verwarmen verminderd en zodoende gaan de kosten van energie omlaag.

 

Schadebeperking en tijdelijke afdekking

Je kunt bouwfolie ook gebruiken als afdekking van verschillende gebieden en materialen en als tijdelijke bescherming. Bouwfolie zorgt dan voor een beschermlaag over ramen, wanden, vloeren en andere oppervlakken tijdens renovatie- of bouwwerkzaamheden. Dit soort oppervlakken blijven dus onaangepast. Dit folie kan ook goed bescherming bieden tegen verfspatten, stof, krassen en andere soorten schade.

 

Betere beheersing van stof

Bouwfolie helpt ook met de veiligheid van de bouwplaats door beheersing van stof. Bouwfolie wordt gebruikt om zones af te bakenen en voorkomen dat puin en vuil zich verspreiden naar andere gedeeltes van de bouw. Bij renovatieprojecten is bouwfolie met name belangrijk, omdat dan meestal ruimtes nog bewoond blijven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *