Taken en verantwoordelijkheden van een aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar Deventer

Een aankoopmakelaar hebben is niet verplicht, maar kan wel een uitkomst zijn voor degene die op zoek zijn naar hun droomhuis! Wie een aankoopmakelaar in Deventer zoekt, moet een professional vinden die bekend is met de lokale woningmarkt. Een aankoopmakelaar kan jou met veel zaken rondom een nieuwe woning ondersteunen!

Taken van een aankoopmakelaar in Deventer

Een aankoopmakelaar in Deventer begeleidt jou bij het vinden en kopen van jouw droomhuis. Ze ondersteunen je bij het plannen van bezichtigingen, helpen je onderhandelen over de verkoopprijs, controleren de koopovereenkomst voor je en bekijken ook nog de andere juridische documenten. Ze zijn goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en weten daarom wat er te koop is. Zodra ze weten wat jouw eisen en wensen voor een nieuw huis zijn, kunnen zij op onderzoek uit. De zoektocht naar een nieuwe woning kan vaak eindeloos lijken, vooral wanneer je telkens achter het net vist. Voordat je überhaupt kon reageren, is de woning al verkocht. Een aankoopmakelaar in Deventer zit er vaak bovenop. Met de juiste kennis, expertise en netwerk lukt het hen vaak om het geschikte huis voor jou te vinden. Ze zijn vaak als één van de eerste op de hoogte wanneer er een nieuw huis in de verkoop komt, wat maakt dat jij dus als een van de eerste te horen krijgt wanneer er een geschikt huis op de markt komt. Een aankoopmakelaar neemt veel taken van je over. Heb je geen tijd over om continu bezig te zijn met de woningmarkt? De aankoopmakelaar regelt het voor je. Zo kun jij die tijd weer steken in bijvoorbeeld het uitzoeken van nieuwe meubels!

 

Hoe vind je een nieuwe woning

Hier lees je een aantal tips over hoe je geen eindeloze zoektocht naar jouw droomhuis hoeft te hebben. 

  • Weet wat jouw wensen zijn. Stel jezelf een aantal vragen over bijvoorbeeld de grootte van het huis, hoeveel kamers het moet hebben, welke locatie je voorkeur heeft, wat de parkeermogelijkheden zijn, wil je een klushuis of een huis waar je meteen in kunt? Hoe duidelijker je je wensen hebt, hoe gerichter je kan gaan zoeken. 
  • Bepaal je budget. Zorg dat je weet hoeveel je kan betalen, zonder krap komen te zitten. Een nieuw huis is leuk, maar je moet wel kunnen blijven genieten van alles eromheen. Neem dus niet gelijk een te hoog budget, gezien er vaak nog veel kosten bij komen. 
  • Wees op de hoogte bij woningsites, makelaars en media. Er zijn veel websites op het internet waarop huizen te koop worden aangeboden. Kijk verder dan de meest bekende websites, en zoek ook eens via social media. Een makelaar is ook altijd op de hoogte, dus ook daar zal je veel huizen kunnen vinden. 

Zorg voor overzicht. Je kan al snel verdwaald raken in al je favoriete huizen, of door het aanbod. Maak een mapje aan in je bladwijzerbalk, of schrijf het op papier, zodat je een beter overzicht kan houden.