Belangrijke verantwoordelijkheden en vereisten voor een uitvoerder bouw

Vacature uitvoerder bouw

Werken in een van de meest innovatieve sectoren, de bouw is ontzettend populair. Wanneer jij graag het voortouw wil nemen, verantwoordelijkheid kan nemen en erop toe kan zien dat het project volgens plan verloopt, is de vacature uitvoerder bouw iets voor jou. Je moet niet bang zijn om de leiding te nemen over de verantwoordelijkheden van het project. Je collega’s aansturen en de planning van het project vallen binnen jouw takenpakket. Heb je interesse in een vacature uitvoerder bouw? Lees dan verder om alles over de verantwoordelijkheden en vereisten van een uitvoerder bouw te weten te komen!

Verantwoordelijkheden

Als uitvoerder in de bouw neem jij uiteraard je verantwoordelijkheden en daarbij alle veiligheidsaspecten mee, in het aansturen en begeleiden van diverse bouwlieden, leveranciers en onderaannemers. Bij verantwoordelijkheden kun je denken aan het bewaken van de veiligheid over alles en iedereen die aanwezig is op de bouwplaats. Of het nou gaat om materialen, of personen, de veiligheid op de bouw  is een ontzettend belangrijke verantwoordelijkheid van een uitvoerder. Je bent verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van projecten. Vanaf het begin tot aan het eind heb jij de leiding en doe je er alles aan om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het project hoogwaardig blijft, is het belangrijk dat je als uitvoerder de kwaliteit bewaakt. Dit kan je doen door het controleren van de materialen en montage, en door goed samen te werken met het projectteam. Of het een bestaand project is waar je mee verder gaat, of een project dat nog uit de grond gestampt wordt, je wordt enthousiast van het feit dat je een project kan gaan begeleiden tot aan het eind.

Vereisten voor vacature uitvoerder bouw

Communicatieskills zijn heel erg belangrijk wanneer je zoekt naar een vacature uitvoerder bouw.  In de bouw is communicatie met bijvoorbeeld metselaars, timmerlieden, glaszetters, schilders, installateurs en onderaannemers erg belangrijk. Je moet goed kunnen plannen om iedereen volgens schema te kunnen laten werken. Het is belangrijk om goed te kunnen schakelen. Het kan voorkomen dat er iets verandert binnen één van de disciplines, je moet dan kunnen zorgen voor creatieve oplossingen zodat het project niet achter gaat lopen. Leidinggeven is een belangrijke factor binnen een vacature uitvoerder bouw. Je moet een team kunnen aansturen om zo het project goed te laten verlopen. Je hebt dan ook de dagelijkse leiding op de werkplaats. Om alles goed te laten verlopen moet gedrevenheid wel in jouw bloed zitten. Naast technische inhoudelijke kennis heb je ook praktische ervaring en inzicht. Zelfstandigheid, stressbestendig, collegiaal en flexibiliteit zijn competenties die jou niet vreemd zijn en waar je goed mee overweg kan. Als dit jou ligt, is een vacature uitvoerder bouw echt iets voor jou!