Tips voor het huren van de juiste printer voor jouw behoeften

printer huren

Voor veel bedrijven is een printer een essentiële must-have op kantoor. Een printer huren is een ideale manier van de gebruiksgemakken van een printer, zonder dat je er grote investeringen in hoeft te doen. Er zitten veel voordelen aan het huren van een printer. Maar hoe kies je de juiste, en welke voordelen zijn dat dan? Je leest het hier. 

Tips 

Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn voor het kiezen van de juiste printer. Een aantal dingen waar je rekening mee kan houden zijn: 

  • Het type printer. Tussen alle soorten printers kan het een opgave zijn om degene te vinden die aan jouw vereisten voldoen. Denk na over wat je printer allemaal moet kunnen, zoals afdrukkwaliteit, snelheid, printen, scannen en/of kopiëren. 
  • Afdruk behoeften. Zorg ervoor dat de printer voldoet aan de eisen van je drukwerk. Je kan hierbij kijken naar het afdrukken van grote hoeveelheden documenten, kleurafbeeldingen en speciale formaten. 
  • Kosten. Bij het huren van een printer zitten andere kosten verbonden aan de totaalprijs dan wanneer je een printer koopt. Let daarom op welke kosten er bij de huurprijs inbegrepen zitten, wat je daarnaast nog bij moet betalen en hoeveel dit scheelt met het kopen van een printer. 
  • Contractvoorwaarden. In de contractvoorwaarden staan alle zaken die te maken hebben met een printer huren. Niet alleen de duur van het contract, de huurprijs en de opzegtermijn staan hierin, maar ook verantwoordelijkheid voor schade of storingen en mogelijke gevolgen van het vroegtijdig beëindigen van het contract.
  • Onderhoud. Afhankelijk van welke contracten er bij de verhuurder beschikbaar zijn, kan het zijn dat onderhoud en technische ondersteuning inbegrepen zitten. Let daarbij op dat er een goede klantenservice en snelle reacties beschikbaar zijn om eventuele problemen of vragen tijdig te kunnen afhandelen. 

Waarom een printer huren

Afhankelijk van je behoeften zitten er meerdere voordelen verbonden aan het huren van een printer. De kosten zijn één van de belangrijkste voordelen. Een printer huren kan kostenefficiënter zijn, vooral als je de printer tijdelijk nodig hebt. Ook wanneer je hem nodig hebt voor een langere tijd vermijd je hoge investeringskosten en kun je deze spreiden over de huurperiode. Dit maakt dat je kan investeren in andere belangrijke aspecten van je bedrijf. Een ander voordeel van een printer huren is het onderhoud dat vaak inbegrepen zit. Het verhuurbedrijf is hier verantwoordelijk voor, wat betekent dat je geen onverwachte, hoge kosten hebt wanneer een printer kapot gaat. Met alle nieuwe technologie is inbegrepen reparatie en onderhoud dus ideaal. Vaak kan je gebruikmaken van de nieuwste snufjes en technologieën, omdat verhuurbedrijven vaak de mogelijkheid hebben tot het huren van de nieuwste printers. Door het huren van een printer verminder je de mogelijke milieu-impact. Je huurt namelijk de printer alleen zolang je hem nodig hebt, waardoor er geen onnodige apparatuur wordt geproduceerd die vervolgens moet worden afgedankt.