Het installatieproces van een prefab dakkapel

Prefab-Dakkapel

De naam verklapt het al een klein beetje. Prefab zijn twee afkortingen aan elkaar geplakt: pre fabricated. Oftewel vooraf gebouwd. Een prefab dakkapel is een dakkapel die dus van tevoren al in de fabriek wordt gemaakt. Het voordeel hiervan is dat de dakkapel in één dag geplaatst kan worden! Doordat een prefab dakkapel zo snel geplaatst kan worden, zijn er steeds meer mensen die overwegen om er eentje aan te schaffen. Waar je op de traditionele dakkapel maanden moet wachten, is een veel kortere wachttijd voor de vooraf gebouwde dakkapel!

Wat is een prefab dakkapel precies

Een prefab dakkapel is dus een dakkapel die kant en klaar is. In plaats van dat monteurs dagen bezig zijn met het bouwen en klussen rondom jouw woning, gebeurt dit allemaal achter de schermen in de fabriek. Het enige wat de monteurs komen doen is de uitbouw op jouw woning plaatsen wanneer het zover is. De kwaliteit van deze dakkapellen is hoog, waardoor ze langer meegaan. Dit komt doordat de dakkapellen gemaakt worden in een fabriek waar er toezicht is op het bouwproces. Dit zorgt er dan weer voor dat er wordt voldaan aan de vereiste specificaties en veiligheidsnormen. De uitbouwen zijn er in verschillende soorten maten, kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, hebben een ruime keuze voor kleuren en kunnen ook nog eens aangepast worden aan jouw specifieke behoeften! De bouw van de dakkapel op jouw woning kan snel gedaan worden omdat alles al in elkaar is gezet. Zelfs wanneer de uitbouw nog gefabriceerd wordt in de fabriek, kunnen er in de tussentijd al voorbereidingen gedaan worden op de bouwplaats. Met dit alles bij elkaar, bespaar je veel tijd die je elders kan besteden!

 

Het installatieproces

Een prefab dakkapel wordt dus in de fabriek gemaakt, maar voordat dit gebeurt moeten er nog wel wat voorbereidingen getroffen worden. Het kan zijn dat er een bouwvergunning nodig is. Dit is verschillend per gemeente, dus voordat je überhaupt iets gaat bouwen, zorg ervoor dat je zeker weet dat het is toegestaan! Er worden inspecties uitgevoerd op het dak, om te kijken of een dakkapel hier wel geplaatst kan worden. Wanneer er voor deze dingen allemaal groen licht is gegeven, kan de bouw beginnen. Met behulp van een kraan wordt de uitbouw naar het dak gehesen, waar het vastgezet wordt op de juiste plek. Daarna wordt het isolatiemateriaal, de afdichtingen en dakbedekking geplaatst om het dak waterdicht te maken. Als dit klaar is, kan het afwerken beginnen. Dit houdt in dat de ramen, ventilatie, deuren en verlichting hun plekje in de dakkapel kunnen krijgen. Je zou denken, klaar! Maar niets is minder waar. Je wilt namelijk niet dat wanneer je tegen de muur aanduwt, de dakkapel omver valt! Dus er worden eerst grondige inspecties uitgevoerd, en alles wordt gecontroleerd. Alles moet op de juiste manier geplaatst zijn, en het moet goed functioneren. Daarna kan er pas gebruikgemaakt worden van de prefab dakkapel, wel zo veilig!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *